Tik sen gribējās pašai pamēģināt uztaisīt suši mājās.
Pirms, lai viss labi izdotos darbā izjautāju kolēģus kas un kā darāms.
Protams uzzināju dažādas gudrības.
Iepriekšējā dienā veikalā sapirku visas nepieciešamās lietas.
Īsti nevarēju veikalā saprast kādu rīsu etiķi pirkt.
Pie plaukta rosījās vēl kāds pārītis ar tādu pašu problēmu.
Beigās visi vienojāmies par lētāko variantu - par parasto rīsu etiķi.
Bet tam ir jāpievieno cukurs un sāls pirms pievienošanas rīsiem.
Sojas mērce mājās man jau bija. Arī rīsi gargraudainie rīsi mājās atradās.
Vakara internetā pameklēju informāciju.
Kā labāk tikt galā ar rīsu vārīšanu, jo tas esot galvenais!
Smalka lieta ir tā rīsu vārīšana - pirms rīsi jānoskalo, tad notecina
30-40 min.,tad uzlej aukstu ūdeni un tur vēl 30 min.,tad vāra 15 min.
pēc vārīšanas atstāj uz 5. min.lai pastāv.
Tad sāku jaukt rīsus ar sagatavoto rīsu etiķi un piedevām.
Tīšanai lapās jānotiek kamēr rīsi ir silti! Tas esot svarīgi.
Un tad sākas kārtošana - pa vidu liku lasi un avakado, tīšana...
Kad viss bija atdzisis varēju sagriezt savus pirmos suši!
Domāju, ka šie nebūs pēdējie manis gatavotie.
Ēšanas process notikās ātri, visiem garšoja un suši gabaliņi
pazuda viens aiz otra. Izmantojām sojas mērci, vasabi un marinēto ingveru.
Kas nu katram labāk garšo.
Tagad jāmeklē un jāizmēģina citi pildījumi.
Šo punktu izpildīt nebija grūti, viss padevās. Žēl ka agrāk nebiju to pamēģinājusi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru